Ryagolfen

Publicerad: 2017-09-25

Historik om Ryagolfen.

Första matchen spelades i Ljungbyhed på hösten 1972 med 10 spelare från vardera klubben.

Upprinnelsen var att någon gång på sommaren 1972 samlades ett gäng vid puttinggreen på Rya. Börje Ingvarsson, som kallades ”Handlarn” då han ägde och skötte matbutiken i Ljungbyhed, hade sin sommarstuga nedanför 8:e tee. Från Rya var Hans Borg, Leif Alfredsson, Ulf Palmgren, Bosse Lundgren och Lars Ekolin med.

Den ovannämnda första matchen spelades sålunda på dåvarande F5 GKs hemmabana.

Trots att alla spelarna från Rya var singelhandicapare och inte någon från F5 GK så vann hemmaspelarna med förkrossande bruttoresultat!

Man beslutade att returmatchen skulle äga rum på Rya våren 1973. Rya tog då en gruvlig revansch. Sen möttes lagen på hösten i Ljungbyhed och på våren på Rya.

Någon gång på 70-talet bjöds damerna med och det blev genast festligare. Det spelades 9 hål mixed greensome på förmiddagen varefter man stärkte sig med ärtsoppa och varm punsch. På eftermiddagen spelade herrarna slagtävling och damerna poängbogey.

På kvällen intogs middagen på officersmässen och därefter var det prisutdelning och dans.

Så fortsatte det flera år tills man övergick till att spela en gång om året och växla mellan klubbarna.

De 10 bästa nettoresultaten från klubbens dam- och herrlag summeras. Det finns vandringspris för bästa netto, brutto och dam.

Till prisbordet är det tradition att alla tar med ett pris.