Några rader från avgående och tillträdande Styrelse ordförande

Publicerad: 2021-01-03

Resumé av mina år som ordförande/ styrelsemedlem i Ljungbyheds golfklubb.

Först kanske en tillbakablick under mina år i klubben, som startade redan 1971.

Uppehåll under slutet på 70-talet och in på senare 80-talet under det att mina två barn växte upp.9-hålsbana som man gick två gånger vid 18-håls spel, klubbhuset som var skänkt av Sten Svensson var placerad vid green nr 9 och vi hade en länga för förvaring av klubbor där också. Har fått äran att genomleva klubbmedlemmar som Tore Larsson, Torsten Eriksson, Bengt Fagerlund, Kjell Andersson, bröderna Frisk, Peter Modie,” Gugge” Bengtsson och Eve Johansson bara för att nämna några och som tyvärr inte finns mer i livet.  Suttit i styrelse kanske 20 år och haft förmånen med att jobba med en hel del ordförande, mina uppdrag har varit ungdomsledare, styrelsemedlem och sedan vice ordförande under Thomas Anderbergs tid för att sedan bli vald till ordförande efter Thomas A sjukdom år 2017. Och vilken utveckling av både banan & klubben som jag har fått uppleva både som medlem och vald funktionär.

År 2000 utbyggnad till 18-hål och invigningen av denna 2002 till dagens fantastiska satsningar som göres av alla frivilliga volontärer, Ljungdomarna med Fred Svegart & Janne Berg som ledare av detta stora projekt som är under fyra år. Känns bra att nu lämna över stafettpinnen till Peter Timischl då både medlemsutvecklingen och klubbens ekonomi är bra.

Önskar Peter & styrelsen all lycka & välgång de kommande åren.

Historik: Man betalade 200: - i medlemsavgift på 70-talet, banan skötes av Idrottsavdelningen på f.d. F5. För att sedan övergå till klubbens medlemmar.

Och idag görs stora insatser av klubbens frivilliga och man medhaver egen fika under veckorna då man i dagsläget har svårt att få någon att driva en klubbrestaurang. Vi är kanske tillbaka till tiden då jag en gång startade mitt golfspel.

Tack till er alla medlemmar, styrelsemedlemmar som jag har haft fördelen med att arbeta & träffa och fortsättningsvis kommer att göra.

Jag slutar inte i klubben utan kommer att bistå dagens styrelse med lite andra uppdrag inom golf verksamheten.

Med bästa hälsningar,

Karl-Olof ” Otta” Lööw

Kort introduktion och min historia som lett mig till Ljungbyheds GK

Hej alla!

Härligt att läsa om Ottas historia och känna historiens vindar i klubben.

Jag heter Peter Timischl och är 58 år, bor i Gråläge (Viken) med min fru Mariette och vår cockerpoo Bailey.

Min fru och jag har just betalt årsavgiften för femte gången och ser fram emot att komma igång med golfen 2021. Tyvärr har vi inte spelat så mycket 2020 men det blir bättring på det!

Vi har fyra barn som är vuxna och utflugna och fått tre fantastiska barnbarn.

Min historia börjar på 80-talet då jag gjorde lumpen på F5 som furir och placerad på samband & väder i flygtornet. Jag trivdes väldigt bra redan då i området. Kan nämnas att min farbror var Generalmajor, så det militära ligger i generna……nästan i alla fall😊

1989 köpte mina föräldrar en stuga vid Sorröd sjön, så där har jag spenderat många somrar med dem, mina bröder och mina barn. Det blev mycket golf, fiske, klappa kor, mata fåglar vid klostret och vandring i Skäralid.

På den tiden spelades gamla banan och det blev många rundor och familjebataljer. Alla spelade golf i familjen och alla är vinnarskallar, så det var mycket prestige inför eftersnacket i stugan.

Mina grabbar och jag började vår golfkarriär på Allerum GK där jag var medlem i 22 år. Det blev många tävlingar och träningar för dem och deras tränare under alla år var Teddy Melén. De pratar fortfarande om Teddy och hur mycket han betytt för dem och deras golf. Teddy fick dem att tycka golf är kul vilket gjorde allt mycket lättare för att få dem till träningen även vid sämre väder.

På våren 2017 gled vi in på Ljungbyheds GK i vår husbil och blev genast stormförtjusta i banan och väl bemötta. Fantastiska människor och vi kände oss väldigt välkomna.

Vi blev medlemmar och jag kände hur den positiva, sköna känslan jag alltid haft för Ljungbyhed återigen vaknade till liv. Jag hade snart ett driv och ville göra något för klubben. Blev invald i klubbens styrelse 2018.

2020 har varit ett mycket speciellt år på många sätt och inte minst för klubben.

Som Otta skriver, så har klubben lyckats öka antalet medlemmar och skapat ett bra ekonomiskt resultat 2020.                                                                                 Detta är resultatet av den enorma kämpar anda som finns i klubben.

Alla har ställt upp till 100%, kommittéer, volontärer och medlemmar.

Vi vill rikta ett stort TACK till er alla från styrelsen. Utan er hade detta inte kunnat uppnås😊.

Vi behöver och ska fortsätta i samma goda anda. Tillsammans ska vi trygga vår ekonomi, bibehålla och utveckla vår fantastiska klubb och golfbana.       Klubbens medlemmar och spelande gäster ska alla känna den fina anda vi har i klubben och alltid få en bra upplevelse hos oss. Det är det som gör att man vill återkomma till klubben och spela på vår fina golfbana gång på gång på gång.

Förutsättningarna är som sagt väldigt goda och vi är mer motiverade än någonsin att lyckas även 2021.

Stort tack till dig Otta! Tack för all tid och engagemang du lagt och lägger på arbetet i klubben. Det har varit och är väldigt inspirerande att jobba med dig i Styrelsen. Du har ett enormt stort hjärta för klubben och vi är alla väldigt glada för att du även fortsatt kommer att hjälpa till. Utan dina insatser hade det inte gått!

Gott Nytt År 2021 och vi ses på klubben!

Peter Timischl