Naturvårdseldning

Publicerad: 2022-03-16

På onsdag den 16/3 från 10:00 kommer det att naturvårdseldas ute på banan på lite olika ställen.

Och det kom 18 st Ljungdomar som genomförde detta under onsdagen. Man eldade gammalt gräs på stora områden ute på golfbanan, 10 kvm eller kanske lite mindre brändes upp under saklig ledning av Fred Svegart & Jan Berg.

Det är nu tredje året som detta  LONA projekt genomförs allt för att vi skall få en fin golfbana och i samverkan med växt & djurlivet återskapa området som det var en gång i tiden. Namnet Ljungbyhed säger ju vad detta har varit förrut.

I LONA projektet ingår Naturvårdsverket, Klippans kommun, Annehem och inte minst då golfklubben & Ljungdomarnas arbetsinsatser.

Som alltid vid dessa tillfällen är det stor uppslutning av golfklubbens medlemmar som tycker att det är också en del av social gemenskap.

Fler områden kommer att naturvårdseldas i nästa vecka om vädret tillåter detta.

natureld 1

Carl E & Kenneth H i aktion med gräseldning på hål nr 5

natureld 2

Och här har vi Bengt L, THomas B och Chriser H vid samma område.

natureld 3

Dagens grillmästare Carl E som bjuder Christer H på en välgrillad korv vid pausen ute vid hål nr 5. Tycks smaka gott!

natureld 4

Alla samlade ute vid grillen på hål nr 5 för en kortare paus i arbete.

Nedan en törstig Christer H i den goa värme som var vid eldniningen.

Bra jobbat av er alla som deltog idag onsdagen den 16 mars.

natureld 5